reteta de azi imi place ca este foarte simpla, si extrem de aromata! am s-o numesc Flori de camp, dupa numele autoarei, careia ii multumesc! reteta greceasca, jos palaria!:D
imi place textura prajiturii aerata si pufoasa daca pot zice asa...aromele imbietoare de rom si lamaie...o recomand mai mult in zilele calduroase, lamaia are o noata racoritoare mai ales daca pastrati prajitura la frigider
cam asa:
alinierea...
Ingrediente:
1 pachet foi de placinta aprox 400gr.
1 pahar de ulei- mi s-a parut o idee cam mult ulei -3/4 ar fi numai bine
1 pahar de zahar
1 pahar iaurt 200 ml
4 oua
1 plic praf de copt
1 plic zahar vanilescu
esenta de lamaie
esenta de rom
pt sirop:
2 lamai
3 pahare apa
2 pahare zahar
se bat bine oualele cu zaharul...uleiul...
se adauga iaurtul... zaharul vanilat, praful de copt, esentele ( in functie de cat vreti de aromat) puteti rade si coja de lamaie in compozitie...
foile de placinta, dezghetate in prealabil, se zdrentuiesc bine... in bucatele...mai mici...
se adauga foile zdrentuite peste compozitie...
se omogenizeaza...
se pune compozitia in tava- am folosit yena, nu am uns cu nimic...
se da la cuptorul incins timp de 30 de minute pana se bronzeaza bine deasupra...
intre timp se prepara un sirop din 3 pahare de apa, zeama de la cele doua lamai si coaja si 2 pahare de zahar... siropul nu trebuie fiert foarte mult, important e sa se lege, acum nu-i bai daca il lasati mai gros.
siropul se toarna dupa ce s-a racit prajitura, eu n-am mai avut rabdare si am pus cand era calda
a absorbit tot!
ceea ce-mi place e ca se poate jongla cu cantitatile la sirop, poti scoate o lamaie pune mai ult rom...:D in orice caz, mi-a placut, si daca sotul meu mofturos ca un copil n-a zis nimic rau...e de bine :))))
sa aveti pofta!:D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
22 de comentarii:
Din poze zic eu ca e buna... si nu stiu de ce dar cred ca nu ma vei contrazice :)
ce idee faina! imi place !
Ideea e faina si pare simplu,
dar spune-ne si cantitatile,ca vreau sa o fac si eu.
Pup diamantul .
Ups vad ca a aparut :)) . Nu-i bai ca nu am scris nimic urat .
Faina prajiturica!
si mie imi place ideea!oare cu smantana nu ar merge?
Anca, stii tu ceva!:)) am pus si reteta, eram prea obosita aseara ca sa mai scriu!:D te pup!
pansy, multumesc!si eu multumesc celei de la care am reteta!:D
Lia, am venit cu cantitatile, sper sa iti placa!:D te pup si eu la randu-mi!:D
Amalia, draga mea iti multumesc!:D am activat optiunea aia cand a parut in panoul de bord, cred ca este si in setari, au introdus relativ de curand optiunea!:D
te pup, nu stiu cu cat am fost de ajutor!:D
multumesc frumos, Miha!:D
geta, nu stiu exact ce sa zic, ma gandesc ca smantana e totusi foarte grasa! poti incerca dar cred ca e bine sa reduci din cantitatea de ulei si sa mai subtiezi compozitia daca e prea groasa!te pup! si spor!
aratoasa praji si imi place si reteta,pare interesanta
saru-mana craita :D e buna prajitura :P
Parca ma saturasem de clasica placinta cu iaurt.Am foi in congelator, mai schimbam.Multam fain!
lilly, draga mea, e putin diferita decat placinta cu iaurt si la gust si la textura :D oricum e buna rau!:D te pup!
Ce bine arata iar prezentarea de nota 10!
Trebe incerata!Arata de milioane.
multumesc frumos, Nela :D te pup
da, Paradis, sper sa iti placa :D
Multumesc frumos pentru reteta! A iesit super buna.Al meu barbat care nu e mare iubitor de dulciuri mi-a mai cerut o portie. Si e si tare usor de facut.
EXcelenta prajiturica. Acum o am si eu la cuptor si siropul este pe foc. Abia astepata mititelul meu sa o incerce.. Pupici muuulti, muuulti!!
Trimiteți un comentariu