dragele mele, ma iertati pt intarziere :P
prajitureaua este foarte usor de facut si foarte buna...
mmm, buna tare...
Ingrediente:
blat
4 albusuri
300 gr. zahar
250 gr. nuca de cocos
ciocolata
2 linguri cacao
2 linguri zahar
1 lingura nescafe
100 gr. ciocolata amaruie- eu am pus jumatate cioco cu lapte, jumatate neagra
putin lapte sau smantana de frisca
crema
500l frisca lichida
1 plic praf budinca de vanilie
ciocolata rasa
Batem albusurile spuma impreuna cu un praf de sare...
treptat se adauga zaharul si se bat pana rezulta o spuma tare si lucioasa...
se adauga nuca de cocos si se incorporeaza bine...
nuca de cocos se niveleaza frumos intr-o tava si se da in cuptorul preincalzit...
cand e usor aurit deasupra se scoate din cuptor...nu lasati prea mult ca se intareste...
pt ciocolata, punem toate ingredientele intr-un vas pe bain-marie pana se omogenizeaza...
eu am folosit cuptorul cu micro... am topit ciocolata apoi am adaugat si restul...
ciocolata se adauga imediat peste blatul racit...
se intinde cat se poate de omogen pe suprafata intregului blat...
pt crema... smantana de frisca se bate bine cu budinca... puteti adauga un strop de esenta daca va place...
crema rezultata se adauga peste stratul de ciocolata...
se rade ciocolata deasupra...
se da la frigider pt min 3 ore, ca sa se poata taia frumos...
multa pofta :D
Ciorbă de fasole în bol de pâine
Acum 6 ore
50 de comentarii:
wauu, cat poate sa fie de apetisanta...super faina!
mmm, e buna, buna prajitura facuta de tine!
Vreau retetaaaa !
Arata mortal.
Super arata,,,,cocosul este preferatul meu,,,asa ca nu mai stau pe ganduri si ma pun la drum,,,,sa nu cumva sa spui ca nu mai ai,,,,,pupici si o zi frumoasa!!
Se trece pe lista si asta.Arata demential iar daca are cocos, e perfecta pentru noi.
Super fain arata!
Zece cu felicitari!
Magnifique. Ce gâteau semble tellement délicieux.
J'en aurai mangé une tranche avec plaisir.
A bientôt.
Vaaaiii ce bine mai arata!
Ma inscriu la o feliuta virtuala ca mor aici de pofta!
Hai mai, pune-ne reteta ca murim aici.Cred ca suntem o multime de cocosfanatice!
un gâteau joliment préparé et bien gourmand, difficile d'y résister
j'en raffole
bonne journée
ador prajiturile cu nuca de cocos !
Looks perfect, and also tasty!!!
Dumnezeule! Ciocolata si cocos! M-ai omorat. Brava!
Mamma mia...traznet prajitura asta !
O salvez ...o fac sigur de sarbatori!
toate cele bune ...ciao!
Tare apetisanta...merita toate laudele, la fel si bucatareasa:)
o seara minunata!
OMG!!! Acum trebuie sa aleg intre prajitura ta si kinder pingui :))) Iar ca o balanta veritabila ce sunt,stiu ca nu voi putea hotari vreodata,asa ca nu ma mai complic absolut deloc si le fac pe amandoua.Pupici! Luv ur blog !!
Arata foarte bine prajiturica.Cu siguranta o sa o incerc.
multumesc, Liana! e foarte buna!:D
multumesc, gaby! te pup!
Lia, draga mea, am postat reteta, sper sa iti placa praji!:D te pup!
mirela, si mie imi place mult cocosul! nu mai am nici o bucatica! va trebui sa incerci tu!:D te pup! o zi frumoasa!:D
Micule, iti multumesc, mai am ceva retete cu cocos, una si una! te pup, un weekend frumos!:D
multumesc, cafelutzo!:D te pup!
multumesc, haplea!:D
merci beaucoup, Nadji!:D
Iulia, esti bine-venita!:D te pup dulce!
Lilly, dorinta ti-a fost indeplinita!:D sper sa iti placa!:D
merci, Fimere! :D
si eu pansy, sunt chiar delicioase!:D
thanks a lot, diamond! you are welcome on my blog anytime!:D
multumesc, Deea, nu muri, se face repede, repede, promit! doar incearca!:D
multumesc, nicoleta, spor la prajiturit! te pup, numai bine!:D
ah, violette, iti multumesc, esti prea dragutza! te pup!
Ana, ce simpatica esti!:)) si ie imi place mult blogul tau, te felicit! te pup si te mai astept pe la mine!:D
haplea mi-a dat 10 pt praji, daca o faci iti dau eu nota 20 :D pup
Gourgeous recipe and photos. A great party dish no doubt!
that's right, Alice! thank you!:D
Cat de apetisant poate sa arate... si daca mai e si cu nuca de cocos... e supeeerrrr...
multumesc, felis :D e yummy prajitura, te pup :D
Ieri am facut prajitura cu nuca de cocos si mi-a iesit nemaipomenit de buna.O mica imbunatatire i-am adus: inainte de a bate frisca lichida cu praful de crema se adauga 4-5 linguri pline cu smantana.Iti urmaresc retetele de putina vreme si sunt incantata de ele. Tine-o tot asa!Si eu sunt pasionata de gatit iar astazi cand am venit de la serviciu am urmarit filmul "julie&Julia" pe care ti-l recomand sa-l urmaresti.Sunt sigura ca iti va face mare placere.
Gata, am gasit-o! :) Yumyy!
O intrebare am, budinca aia stiu ca se fierbe, pt ca contine amidon.. Nu se simte amidonul in frisca?
Aa si inca una, ce dim a a avut tava?
e adevarat se simte un pic amidonul de aceea am pus esenta, tava are 21x31.daca o faci astept impresii :))
Kakina, ma bucur ca ti-a placut reteta :D am vazut filmul de mult si mi-a placut :D multumesc frumos pt aprecieri si te astept cu mare placere oricand :D
Oki,mercik!
Atunci o sa pun Creme Ole ca aia e instant.
Sper sa ajung sa o fac, ca am o lista de asteptareee,mama-mama :)
Cam cat timp ai copt blatul, mai tii minte? Ca, cuptorul meu nu rumeneste deloc deasupra (doar dedesubt :(( ).
Praful Creme Ole se adauga simplu nu se prepara, da? :D blatul se face foarte repede, fiind de fapt o bezea cu nuca de cocos, nu stiu exact sa fie min 10 min? cand e gata marginile se bronzeaza :D
Da, Creme Ole e instant, se face cu lapte rece, deci merge in cazul asta. Am folosit-o si la Creme a la creme...
Oki, o sa vad cum este dupa 10 min, pt ca cuptorul meu nu rumeneste deloc, decat dc le las o ora :))
Mecik!
nu, nu se prepara praful de creme ole, se pune asa :)
sper sa-ti fi fost de ajutor, Edith, te pup!:D
dap asa este, am si eu un plic m-a uitat pe el acum :D
Trimiteți un comentariu