sunt moi, fini, delicati, se potrivesc de minune in decorul sarbatorilor si nu numai...
pozna:
inainte de a posta ingredientele, va sfauiesc sa tineti seama de niste lucruri mici ca sa aveti niste rezultate maxime:
1.nu folositi ciocolata cu mai putin de 70% cacao
2. miscati-va rapid astfel incat sa ramana reci; dupa ce i-ati format, puneti-i putin la congelator ca sa ramana tari, si sa-si pastreze forma la copt.
Ingrediente:
aprox 35 buc.
225 gr. ciocolata 70 % cacao
225 gr. faina
100 gr. zahar
60 gr. unt
2 oua marisoare
1 lingurita praf de copt
1 praf sare
zahar pudra
ciocolata se rupe in bucati si se pune cu untul pe un vas la bain-marie...cat sa se topeasca...amestecati si omogenizati
in alt vas bateti bine oualele cu zaharul...apoi adaugati ciocolata topita (calduta), apoi incorporati faina amestecata cu praful de copt, sarea...
omogenizati compozitia, acoperiti vasul cu o folie si dati la frigider minim 3 ore sau chiar toata noaptea...
partea cu racitul e importanta, crapaturile apar din cauza diferentelor mari de temperatura dintre aluat si cuptor
aluatul se modeleaza rapid in bilute mici de marimea unei nuci... aluatul e destul de greu de lucrat, am folosit ustensila de scos cupe de inghetata.
miscati-va repede cand modelati aluatul...nu tb sa se incalzeasca in mana...
bilutele se tavalesc bine prin zaharul pudra...
daca dureaza ceva timp pana le formati, cand sunt gata, asa pudrate le introduceti cateva minute la congelator... apoi direct in cuptorul preincalzit...
se coc 10 minute la 170 grade. in tava tapetata cu hartie de copt...
dupa 10 min...
lasati-i sa se racoreasca putin apoi, asezati-i pe un platou...
eram foarte curioasa sa stiu cum au iesit din moment ce aluatul asa dur nu promitea o pufosenie ciocolatoasa... am fost foarte surprinsa :)
pun si o sectiune asa fierbinte:)
pofta mare!
multumesc, Ana! :*
Un comentariu:
Te cred pe cuvant ca sunt bune,dar mai ai??
Trimiteți un comentariu