asadar in putinul timp liber privesc la paprika tv si ca tot omul ma apuca cateodata o pofta si o creatie de numa numa...am privit cu rabdare sa vad cum Maria Ellia facea niste hamburgeri de casa din carne de vitel si sos pe baza de ton si nu am mai rezistat! eram curioasa sa incerc aceasta combinatie.. intr-adevar, nu-i rau, nu-i rau deloc!
sosul poate fi inlocuit cu orice doriti plus alte bunatati pe langa... rosii, salata...etc bine, dar atunci nu s-ar mai numi vitello tonnato :)
hamburgeri italieni cu arome mediteraneene cu sos de maioneza si ton:
o pozna, chiar doua:
Ingrediente:
500 gr carne de vitel - tocata
1 ceapa salota/ ceapa rosie taiata fin
patrunjel tocat fin
ulei de masline
sare
piper
coaja rasa de lamaie (optional)
Pt. sos:
2 galbenusuri proaspete ( 2 linguri de maioneza de casa daca nu vreti cu ou crud)
2-3 ansoa
cateva capere, spalate si tocate
1 conserva de ton in ulei
zeama de lamaie (dupa gust)
1 ciabatta
salata dupa bunul gust!
carnea se da la frigider timp de 1 ora...
dupa care se scoate si se fac 2 burgeri mari sau 3 potriviti...
Sosul:
se pun in mixer/ robot ingredientele: galbenusurile, zeama de lamaie, ansoa...
apoi se dauga jumatate din conserva de ton... si caperele...
obtineti un sos subtirel... la care se adauga tonul maruntit din furculita ca sa mai dea consistenta sosului...
aici potriviti dupa gust ce ii mai trebuie...
pt a praji burgerii, se incinge bine o tigaie grill, burgerii se stropesc cu putin ulei de masline...
se prajesc cate 3-5 min pe fiecare parte in functie de cat de prajit va place...
ciabatta se poate rumeni si ea putin, se stropeste cu ulei de amsline, se pune putin sos (eu am pus cam mult :)) si carnea deasupra! puteti adauga, salata eu am pus baby spanac dupa gustul meu!
nu este foarte aratos ca m-am grabit! dar pot spune ca mi-a placut!
Pofta mare! Sarbatori frumoase!
Un comentariu:
Si eu ma uit destul de mult la paprika si mai incerc retete de pe acolo. Arata tare bine hamburgerii tai, sa-i mananci nu alta!
Trimiteți un comentariu