Prajitura asta este pur si simplu... wow! am manacat foarte putin din ea ca nu prea mananc dulciuri in ultima perioada si m-a dat pe spate, la propriu!:D
banane, caramel, frisca... o nebunie... este foarte rich si cred ca are o tona de calorii :D
caramelul este exact ca cel de pe inghetata mc sundae de la Mac... oh, da! deci fanii caramelului sa se prezinte la apel, nu au voie sa rateze prajitura asta!
poza de album:
Ingrediente:
150 gr.biscuiti, din aceeia crocanti nu moi (pepito @ co.)- eu am luat la kil- merg atat cu vanilie cat si cu ciocolata
3 banane mari
300 ml frisca lichida
50 gr unt
1 cutie lapte condensat de 400 ml ( nu va panicati gasiti la Kaufland la tub) SAU dulce de leche
in plus, pt cine nu are dulce de leche ca mine
100 gr unt
100 gr zahar brun ( eu am avut cubic :)) l-am rezolvat cu ciocanu' de snitele) - daca vreti mai putin dulce puteti pune doar 50 gr.
biscuitii se pun intr-o punga si se sfarama cu ajutorul unui sucitor...
se pun biscuitii intr-un castron apoi se toarna deasupra cele 60 gr unt topit, si se amesteca bine...
intr-o tava/forma micuta se pun biscuitii cu untul si se niveleza bine cu dosul unei linguri...
se da la frigider 10-15 min...
intr-o tigaie aderenta punem la topit zaharul brun cu cele 100 gr unt... cand s-au topit adaugam laptele condensat si amestecam continuu pana incepe sa fiarba... cand incepe sa se ingroase se da deoparte si se lasa sa se raceasca...
blatul de biscuiti se scoate de la rece, se pun deasupra felii de banane taiate cam de aceeasi grosime...
se adauga deasupra caramelul si se niveleaza frumos, se mai da putin la frigider 10 min...
dupe 10 min se scoate de la frigider si se pune deasupra frisca...
se decoreaza dupa bunul plac... am pus chipsuri cu ciocolata, cioco razuita si niste zmeurele... de vaeam din intamplare in congelator! :D
prim-planuri
zmeureaua...
sectiune sucara
io va zic ca prajitura e... mirobolanta... parol :P
multumiri Annei Foster de pe culi!a ei e reteta... si un buchet mare de flori virtuale pt ea :D
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
31 de comentarii:
Chiar ca wooow! Arata de nu se poate! Imi place si cum ai decorat! Bravo!
Felicitari, frumoasa prajitura si ai decorat-o pe masura. Sa inteleg ca o feliuta pot lua si eu ?! Ce ma fac daca nu am lapte condensat... pling, sau pun altceva ???
multumesc Flor! ii buna de nu se poate! :D
Daniela, draga, te invit cu placere la o felie! :D unde locuiesti?
Deci, da! Muulte calorii dar si tare buna. Brava, arata minunat! Felicitari pentru poze, imi plac mult.
Diamond, ce-mi place si mai ales ca e cu gust de caramel!
Vecinico a fost super ultra delicoasa prajitura !!! Cred ca o voi face si eu dupa Pasti. Multumim,i-a placut si lui :)
multumesc, Gabitza! eu am mancat putin, sa nu ma prinda poftele! :D
yumm, yumm!
lissa, daca iti place caramelul, prajitura e ... fara cuvinte! e buna si se face repede!:D
Iris, fata,ma bucur ca v-a placut! :D sa va fie de bine! :D te astept cu rezultate! :P
Arata super, decorata cu gust,caramelul este dulcele meu preferat dar nu am cum sa o fac acum caci vreau sa mai slabesc, alta data, felicitari.
Superba prajitura! Ai talent!
Vicky, te inteleg perfect! :D nici nu deschid frigideru' ca sa nu ma tentez :D o mananaca barbatu, ca lui ii place mult caramelul! :D
multumesc, Ina! :D
Maaaammma, doamne, da' frumoasa mai e! Ai facut-o mai grozava ca toate banofeiele lumii :P ! Acuma, serios, tin minte reteta de banoffee a Anei - mi-a atras atentia la publicarea pe culi - dar ca a ta nu arata! Felicitari, draga mea! P.S. Mai ai vreo felie? poate prin fan-curier...sau nu? :P
multumesc,Laura!:D nu mai am, s-a papat toata!
reteta este a Annei, am specificat la final!am incercat s-o decorez cat mai frumos! :P
Felicitari!
decoratiile din ciocolata le-ai afcut sau cumparat? arata super
multumesc,Ari! stiu ca tu esti specilista in lucratul cu ciocolata!:D fulgii de cioco i-am cumparat, sunt minunati atat in decortaii cat si la gust!:P
wow! usor, rapid si apetisant. multumesc pt reteta. felicitari.babi
multumesc, babi! :D se face usor asa e! e un dulce tare dulce dar bun nu gluma! :Dbine ai venit! te astept oricand! :D
Diamond am facut acesta prajitura de 2 ori si este divina, dar am avut o problema si nu stiu unde am gresit poate ma poti ajuta: caramelul a iesit tare dar dupa ce am lasat-o la figider si am taiat prima felie caramelul s-a facut ca un sos moale. Oare unde am gresit. Multumesc mult de reteta.
Oany, ma bucur ca-ti place prajitura! :D cat despre caramel, intr-adevar in timpul lasat la frigider se mai inmoaie, nu sta la fel de teapan ca atunci cand il montezi. incearca sa-l scazi mai mult ca sa fie cat mai gros!nu stiu cat am fost de folos dar daca mai ai intrebari te mai astept! o zi frumoasa! :D
ff buna prajitura! Am avut insa o problema cu caramelul! Cam cat trebuie sa fiarba pana se ingroasa? Eu tot l'am fiert si l'am fiert si l'am fiert....si tot nu s'a ingrosat destul! Nici dupa ce s'a racit nu a fost consistent ca o crema. Oare unde sa fi gresit? Mi'ar fi de mare ajutor o lamurire. Multumesc!
Elissa
Elisa, ce lapte condensat ai folosit?
BUNA,
AM O INTREBARE, CAT DE USOR SE TAIE, CA VREAU SA FAC PRAJITURA ASTA PT ZIUA MEA,INTR-O TAVA ROTUNDA, IN LOC DE TORT...O SA SE SFARME BISCUITII ACEIA CAND SCOT FELIA DIN TAVA? SAU E OK?
acuze de intarziere, probabil ca ai si dat party de ziua ta asa ca..informatia e mai mult orientativa :D La multi ani, anyway!
asadar...se taie destul de usor, foloseste o paleta de tort mai taioasa (sa ai grija daca tava e din teflon sa nu se zgarie ca e cam aiurea)cam atat...
caramelul se inmoaie destul de usor...daca vei avea impresia ca o cam ia la vale din prajitura, e normal :)
pup sa ne auzim cu bine!:D
Arata intradevar ft bine prajitura si am sa incerc sa o fac sa testam si gustul. Insa eu nu as folosi biscuiti din aceia.........am sa vad ce pot pune in loc (cititi: http://www.jurnalul.ro/trup-minte-suflet/pepito-ne-ingrasa-mult-102016.htm )
Decorul arata profesional!
Minunat arata, gustul cred ca e divin...ca deja salivez aici :)) Pupici, ai un blog frumos foc si retete una si una!
hhmmm, cat de bine poate sa arate, a iesit super delicios si apetisant, reusita si combinatia, poate apuc si eu o felie :D
Buna. Arata super prajitura si sunt pe punctul de a o prepara doar ca am intampinat o mica problemuta,la ingrediente scrie 50 gr unt iar la pregatirea retetei scrie 60 de gr unt. Cum este pana la urma,intreb pt ca o fac pt prima data si nu vreau sa fac cum consider eu. Multumesc si felicitari,arata foarte bine :-)
Buna! In reteta initiala sunt precizate 50 gr. La tipul de biscuiti pe care l-am folosit pentru blat mi-au trebuit 60 gr. ca sa se poata 'lega'cum trebuie. sper ca am fost de folos!
Trimiteți un comentariu