skip to main |
skip to sidebar
Pui calit cu ardei si muguri de bambus
reteta o am de la Cristina K care mi-a cautat aceasta reteta si mi-a tradus-o; imi place mult mancarea chinezeasca si reteta asta e super buna!Cris, multumesc mult!poza de album:
pe farfurie:
Ingrediente:SOS2 linguri sake (vin de orez) - puteti pune vin alb in loc3 linguri soia3 linguri zaharpiper 2 linguri supa pui pt supa de pui am dizolvat putin dintr-un cubulet de concentrat de pui- nu e neaparat necesar1 piept pui dezosat1 ardei rosumuguri de bambuscateva rondele de praz1 bucata ghimbir de marimea unei nuciamidon1 ouulei pt prajit
am scos pieptul de pui de la frigider, l-am taiat cubulete...bucatile se amesteca cu oul batut si amidon...
in wok sau tigaie de teflon se incinge o cescuta de ulei... se aduga bucatile de pui si se prajesc pana sunt aproape gata...
se adauga bambusul taiat bucati si se amesteca de 5-6 ori...
se adauga ardeiul si se amesteca 1 data-2 ori... daca ramane ulei se scurge, la mine n-a ramas...
intr-o alta tigaie, se incinge o lingura de ulei in care se caleste prazul si ghimbirul dat pe razatoare...![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj3reRggDoL-7Kg60Y1UVqpMpF6bVAvRV1-mlXL-ixQF0Dbro67COkmEUenfWaFzyT2AuHIFZWihm7z1xHzG0SNhVT4NkHK_pM9MJAe7Bn0uMk7PtdDJ1534iLcwXszJFvVYuyRRfpkXmw/s400/7.jpg)
se aduga prazul si ghimbirul calit peste pui...ingredientele pt sos se amesteca toate, se toarna in tigaie, se caleste putin...apoi se adauga 1 lingura de amidon dizolvat in apa, ca sa se lege putin amestecul...se mai amesteca o data si se inchide focul!asta e, n-am mai pus tacam, ca mi-era putin foame :D
cu obiectivu' de-aproape:
se poate servi cu orez, sau taietei!foarte bun, multumesc Cris!
2 comentarii:
Foarte bine arata mancarica, Diamond! Facuta cu ardei rosu pare si mai apetisanta...
Multumesc, Cristina! mancarica e buna tare! :D cred ca trebuia sa tai puiul in bucati mai mici, asta asa pt estetica! :P
te pup!
Trimiteți un comentariu